torstai 8. tammikuuta 2015

5 sätt att använda KAFFE

Mirakelmedlet Kaffe, hur skulle vi kunna leva utan?

Jag har varit en aktiv kaffedrickare sedan 2011. Det är omöjligt att starta dagen utan! Men kaffe kan användas till mycket annat också!

Ihmeaine Kahvi, miten voisimme elää ilman?

Olen ollut aktiivinen kahvinjuoja vuodesta 2011. On mahdotonta saada päivä käyntiin ilman! Mutta kahvia voi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen!

1. Ansiktsmask 
Förutom att kofeinet i kaffe gör trött hy piggare, så fungerar  det också som peeling!
Ta bara använt kaffepulver och blanda med t.ex. naturell yoghurt eller honung och låt verka i 10 minuter.

2. Kaffe neutraliserar lukt
Kaffet doftar inte bara gott när det är nykokat. Jag har själv en hund som älskar att ligga och lata sig på mattan, och för att få bort hundlukten gnider jag bara lite torrt kaffepulver i mattan och låter det verka en stund före jag dammsuger upp det. Samma fungerar också om kylen luktar illa!

3. Fasttorkad mat
Alla har varit med om att gammal mat torkat fast i t.ex. kastrull eller på tallriken. Så ta bara lite använt kaffepulver och börja gnida! Smutsen lossnar faktiskt mycket fortare än med diskborsten.

4. Kaffe ökar koncentrationsförmågan
Ska du ha prov i skolan, eller kanske en hektisk dag på jobbet? Kaffet stimulerar det centrala nervsystemet och därmed klarar hjärnan av att prestera bättre.

5. Kaffe sätter igång magen

No more needs to be said !



1. Kasvonaamio
Sen lisäksi että kahvi piristää väsynyttä ihoa, se myös toimii kasvojen kuorinta na!
Ota vain käytettyjä kahvipuruja ja sekoita niihin esim. luonnonjugurttia tai hunajaa ja anna vaikuttaa 10 minuuttia.

2. Kahvi neutralisoi hajuja
Kahvi ei tuoksu hyvälle vain vastakeitettynä. Itselläni on koira joka rakastaa matolla loikoilemista, ja saadakseni koiranhajut pois hieron vain kuivia kahvipuruja mattoon ja annan vaikuttaa ennen kuin imuroin ne pois. Sama toimii jos jääkaappi haisee!

3. Pinttynyt ruoka
Kaikki on kokenut sen kun vanha ruoka on pinttynyt kiinni esim. kattilaan tai lautaseen. Ota vaan vähän käytettyjä kahvipuruja ja rupea hinkkaamaan! Lähtee paljon nopeammin kuin tiskiharjalla.

4. Kahvi parantaa keskittymiskykyä
Onko sulla koulussa kokeet tai töissä tulossa hektinen päivä? Kahvi stimuloi keskushermostoa ja parantaa siten aivojen suorituskykyä.

5. Kahvi pistää vatsan käyntiin

Ja muuta ei tarvitse sanoa!



Man bör dock beakta att kaffe är beroendeframkallande och kan inverka negativt om stora mängder konsumeras.

Pitää kuitenkin ottaa huomioon että kahvi aiheuttaa riippuvuutta ja voi vaikuttaa negatiivisesti suurissa määrissä kulutettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti